Om U.F.F

Laksefiske med flue er mer enn bare en hobby, det er en del av hverdagen uansett om vi sitter i kø til jobben, bak pc’en på kontoret, leker med barna eller hangler halv-drita hjem fra en fuktig kveld. Suget etter den ”perfekte” laksen river og sliter i tankene konstant og det er ikke noe som er mer herlig. I denne bloggen prøver vi å formidle den gleden vi legger i vårt fiske etter denne edle skapningen. Det skal bli en salig blanding av skildringer fra turer, litt av våre teorier, utstyrstips samt en hel masse av våre fluer. Skal ikke se bort i fra at det blir innslag av annet fiske heller. 

Marius Nielsen

 

IMG_2984.JPG

Marius Nielsen

Grunnlegger av URBANFLYFISHER og lidenskapelig fluefisker etter laks. Fisket laks med flue i snart to tiår effektivt. Fisket omtrent hele livet og har de siste årene blitt en vesentlig del av hverdagen. Liker også fluefiske i sjøen etter «sølvtøy» men som familiefar må man disponere tiden sin riktig og da blir det mer familie i de månedene det ikke er sesong. Binder fluer i vinterhalvåret, genuin tro på at flua har mer å si enn de fleste tørr å innrømme.

«Utstyrsfreak» av rang, elsker å teste nye ting men har tydelige preferanser – skal ha det beste av begge verdner – kaste og fiskeegenskaper. Trives beste med dyptladende lange stenger med en snelle med mye lyd og mye sjarm. Har nylig begynt med å sette sammen egne stenger for å «kutte» kostnadder men problemet er bare at det skal mye trening til for å bli dreven noe som betyr mange nye stenger.

Eier ingen klokker eller andre mannesmykker dog tar han igjen på snellefronten – trenger ikke vær dyrt så lange det er pent, lager lyd og er funksjonelt. Skal heller ikke stå på snører – sannsynligvis alle fluefiskeres «joker» i forhold til suksess eller nederlag, så snører må man ha!

Liker seg best i Trøndelag og Orkla men ignen ting er som å komme til en ny elv med nye utfordringer. Her kommer det virkelige laksefiske fram, knekke koder og tolke elven. Ellers fiskes Lågen, Vestlandet og den lokale Sandvikselva gjennom sesongen. Alle utfordringer er utrolig morsomt men heller nok mot det å jakte de store gubbene i hølen sammen med godt engasjerte fiskekompiser.

Overbevist om at C&R er fremtiden og praktiserer dette så godt det lar seg gjøre dog ingen fanatiker. Rett forvaltning av elver og eget bidrag er viktig. Fei for egen dør før du peker. Tenk hva du selv kan gjøre og ikke sett for store mål for deg selv – dette er en hobby som skal gi glede, ikke dårlig samvittighet

20140618-162953-59393649.jpg