Et svært hyggelig møte – LTS ACROSS LIGHT

Sist tur i Orkla tok Jon Erik turen innom oss Mellom en burger og en rad melkesjokolade smatt han opp i bilen og hentet en liten sak han kalte Across Light. Ikke det at jeg ikke hadde hørt om denne lille stakan men har ikke hatt mulighet å teste den enda. 

Personlig har jeg i noen år gått med lange men lett klassifiserte stenger. Tanken er å ha alle fordeler til en lengre stang samtidig som man kan få silkemyke presentasjoner når våre store lakseelver går  sommersmå. Sist men ikke minst er det å kjøre fisk på slike stenger som en våt drøm! Husker Asbjørn og jeg har snakket om dette «konseptet» en del ganger og undret oss over hvorfor ikke flere merker lager sånne stenger når det er så morro.

  Uansett, burgeren ble tygd og jeg vassa uti. Stanga kjentes utrolig lett i hånda og når jeg «tørr» vifta den hadde den en jevn og dyp aksjon samt en tupp som roet seg momentant. Klumpen var en speedline Short (eller short speedline???) med en polyleader på. Alt ble vel rundt 13-14 meter totalt. 

Fikk de første meterne av snella og «feelen» var der med en gang; dyp deilig lading! Ofte så kan denne type stenger være litt «sære» når det kommer til timing og arbeidsvei men denne funka både med korte og lengre bevegelser. Jeg synes kanskje høye markerte stopp gav best respons men det har nok noe med snøreoppsettet å gjøre. Men på tross av det korte snøret gikk 30-35 meter kast uten større problemer.

Skulle gjerne likt å teste denne med et lenger snøre samt se hvordan den ville taklet synkesnører selv om det kanskje ikke akkurat det den er laget for er det en viktig faktor for meg

  Selv om møtet var kort rakk jeg å få en liten sommerforelskelse i denne stanga. Ingen tvil om at LTS produserer fantastiske stenger for tiden og Across Light er inget unntak. Dette er sommerstanga for de litt større elvene som gi deg mye glede både kaste men ikke minst fiskemessig! Anbefaler et møte med denne!

Takk til Lasse Løkkebø for bildene!