Arcticsilver

Etter å ha jobbet med fiskeutstyr i fire år og testet det meste som er der ute gjorde jeg store øyne når en kamerat introduserte meg for Arcticsilver for noen år siden  Min første reaksjon var skepsis, jeg var skeptisk til designet og var særdeles usikker på hvorvidt free-flex håndtaket ville ha noen som helst funksjon ettersom kork er mykt materiale.IMG_20140704_220030

Spol noen år frem og jeg tar kontakt med Robert Selfors, mannen bak Arcticsilver og spør om å få prøve noen stenger. Robert sender med meg tre stenger 9´#5 10´#7 og 9´#8. Disse stengene har jeg gått med helt siden starten av juni og samtlige har fisk på samvittigheten og viktigst av alt stengene har blitt kastet med flere døgn,

Det tok fem sekunder før jeg kunne bekrefte ovenfor meg selv at dette var noe utenom det vanlige. Stangen lader mye dypere enn noe annet jeg har vært borti og Free-Flex håndtaket er forbausende godt å holde i.

Så hva er dommen?

Vel, ettersom jeg er en smule konservativ når det kommer til fiskeutstyret mitt er jeg overasket over hvor godt jeg liker designet rent estetisk. Jeg synes stanga ser knalltøff ut, men viktigst av alt Free-Flex fungerer og har en funksjon.

Free-Flex gjør livet for en stakkars fluefisker enklere. Kraftpotensialet til en fluestang ligger i bundelen og Arcticsilver har laget et design som utnytter dette kraftpotensialet bedre enn noen andre der ute. Samtlige av Free-Flex stengene ligger helt i toppen når det kommer til kastelengder, de oppnår dem bare litt enklere enn konkurrentene.

Stengene er laget for spesifikt fiske og alle har sine tiltenkte bruksområder. Ta 10´#7 og 9´#8, 10´er en meget dyp stang designet med tanke på speykasting og den gjør dette utmerket. 9´#8 heter Bonefish og er laget for tradisjonell overhåndskasting.  Jeg mener dette er en god strategi å tilby stenger som er spesefikt laget for ett type fiske og ikke alt annet, men det skal sies at de også behersker andre kastestiler.IMG_20140704_215729

Håndtaket er godt å holde i, men for noen kan det være en liten tilvenningssak. Quick-Lock snellefestet er fullstendig overlegent  noe annet jeg har prøvd, ikke bare at det låser snellen bedre en alt annet, det tar ikke mer enn ett sekund å feste, eller løsne snellen.

 

Arcticsilver har kommet med en innovasjon i en av de mer tradisjonelle bransjene som finnes, og jeg mener at de har lykkes og det på imponerende vis. Free-Flex er kanskje ikke noe alle vil like ved første øyekast, men jeg vil anbefale alle som fisker med flue og i det minste prøve noen sleng, fordi dette er etter mitt skjønn blant de aller beste enhånds fluestengene på markedet.

Det vil i fremtiden komme mer om hver stang=)